Tapahtumat

DCIM100MEDIADJI_0376.JPG

DCIM100MEDIADJI_0376.JPG

YHTEISÖLLINEN KUNNANTALO 10 VUOTTA!

Tervetuloa juhlaan ja kevätmarkkinoille la 27.4. klo 10-14
• Tarjoamme kahvilassa maukkaat pullakahvit (Mika Virtasen leipomaa pullaa) kaikelle kansalle. Peruskorjauksen vaiheita esitellään kuvina kahvilassa.
• Sisäpihan kevätmarkkinoiden myyntikojuissa monenlaisia tuotteita kevääseen ja vappuun.
• Lukion kakkosluokkalaiset myyvät mm. folioilmapalloja, luokan nimikkosimaa ja munkkeja kartuttaen eteläiseen Saksaan suuntautuvan koululaisvierailun matkakassaa. Pihapeleinä frisbeegolf ja renkaanheitto, parhaat palkitaan.
• Kuntosalilla avoimet ovet klo 10-12. Taina Liukkonen mittaa maksutta kehonkoostumuksia. Juhalpäivän SUPERTARJOUS loppuvuoden kuntoiluun!
• Peruskorjatun Perniön Kunnantalon 10-vuotisjuhla klo 12. Juhlapuhe: TT Johannes Alaranta, musiikkia: Linnea Arimaa (laulu) ja taiteilijaprofessori Jukka Linkola (piano).
Juhlan lopuksi jaetaan Osuuskunta Pro Perniön juhlastipendi.
TERVETULOA VIIHTYMÄÄN HYVÄN MIELEN TAPAHTUMASSA!

JOULUMARKKINAT SUNNUNTAINA 26.11.klo 12-16

HIEKOITUSSEPELIÄ MAKSUTTA MARKKINAVÄELLE!

Äkillisen talventulon tuottamaan liukkauden torjuntaan on tarjolla maksutonta lääkettä Perniössä. Kyseessä on Kiviaseman ja Osuuskunta Pro Perniön yhteinen tempaus, jossa halukkaille lahjoitetaan ämpärikaupalla hiekoitussepeliä ensi sunnuntaina järjestettävillä Kunnantalon joulumarkkinoilla.
Lahjoitussepeliä löytyy Kunnantalon sisäpihalta markkinoiden myyntipisteiden keskeltä. Sitä saa hakea omalla ämpärillä sunnuntaina klo 12 alkaen. Kullekin hakijalle lahjoitetaan enintään kaksi ämpärillistä liukkautta torjuvaa kiviainesta. Sepeliä varataan paikalle sen verran, että kaikille halukkaille pitäisi riittää.
Lahjoittajat päättivät tempauksesta viikon sääennustetta tutkiessaan. Sen mukaan sunnuntaihin mennessä ehtii olla kova räntämyräkkä, sen jälkeen nopea kylmeneminen ja lopuksi uutta pakkaslunta jäätyneille pihoille ja teille. Se tietää tilannetta, jossa hyvällä hiekoitusaineella estetään monta turmaa, he pohtivat.
Säänkin puolesta jouluisille markkinoille on luvassa kunnon pöhinää Kunnantalon sisäpihalla ja lämpöisissä sisätiloissa. Myyntipisteitä niistä löytyy yhteensä runsaat 20 ja tarjolla on monenlaista tuotetta muun muassa pukinkonttiin. Myös herkkusuille on tarjolla runsas kattaus niin sisällä kuin pihalla.
Kunnantalon alakerrassa pitävät majaa sulassa sovussa kahvila ja joukko myyntipisteitä. Kahvilapalvelusta huolehtivat paikalla häärivät Perniön lukion kakkosluokkalaiset. He saavat toukokuussa vierailijaryhmän Saksasta ja lähtevät syksyllä vastavierailulle. Niinpä kahvilan koko tuotto pannaan visusti talteen tulevia matkakuluja varten. Markkinatorilta lukioluokkien myyntipisteitä löytyy kaksin kappalein.
Perinteiset Kunnantalon joulumarkkinat pidetään sunnuntaina 26.11. klo 12-16.

Lisätietoja:
Sepeliprojekti: Timo Korpinen, p. 0500121252
Myyntipaikat: Susanna Manelius, p. 0445267856

MIELIMUSIIKKIA! KAHVIKONSERTTI TAIDEKAHVILASSA 23.11. KLO 18
Musiikista hyvinvointia
Mielimusiikkia! -sarja
Anna-Maaria (Ammi) Varonen: Sello & juonnot
Perniön Kunnantalon Taidekahvilassa
(Lupajantie 1)
To 28.9. klo 18 Äänen äärellä
To 26.10. klo 18 Musiikista terveyttä
To 23.11. klo 18 Musiikillinen omaelämäkerta

Mielimusiikkia! -sarjan
nimi viittaa paitsi
mahdolliseen
lempimusiikkiin, myös
musiikin ja mielen
yhteyteen.
Elävän musiikin lomassa
tutustutaan musiikin
hyvinvointivaikutuksiin ja
pohditaan musiikin
merkitystä ja vaikutusta
omassa elämässä.
Vapaa pääsy.
Lämpimästi tervetuloa!ammi-kunnantalossa
(Kesto 50 min)
Järj. Salon kaupunki,
Osallistuva budjetointi
Yhteistyössä:
Osuuskunta Pro Perniö
Taidekahvilassa konsertin yhteydessä Perniön lukiolaisten järjestämä kahvila, josta voi hankkia maukasta palanpainiketta.

KEKRIMARKKINAT Kunnantalolla la 2.9. klo 10-14
Myyntikojuja ja pöytiä Kunnantalon sisäpihalla ja ykköskerroksessa. Niissä on tarjolla monenmoista, kuten hunajaa. hilloja, leipiä, lammastuotteita, kalatuotteita, yrtttejä, kaalikääryleitä, kuivakukkia, koruja, käsitöitä yms.
Kahvilasta löytyy kuumien kupposten kaveriksi niin suolaisia kuin makeita makupaloja.
TERVETULOA HYVÄN MIELEN TAPAHTUMAAN!

PERNIÖN JOULUNAVAJAISET Kunnantalolla su 27.11.22 klo 14-18
Joulupukin kammari ja myyjäiset päärooleissa
Jokikeskustelu käynnistää
Perniön joulunavajaiset

Keskustelu Perniönjoen kaivuista, omassa kammarissaan häärivä joulupukki ja pukinkonttiin paikallista täytettä tarjoavat joulumyyjäiset. Tällaisia antimia tarjotaan Perniön joulunavajaisissa, jotka Perniön kirkonkyläyhdistys ja Osuuskunta Pro Perniö järjestävät Kunnantalolla tulevana sunnuntaina 27. marraskuuta.
Perniön kirkonkylässä tehtiin suuria kaivutöitä viime kesänä. Niissä jokiuomaa levitettiin merkittävästi tulvasuojelun nimissä. Valtakunnallisestikin merkittävä hanke herätti paljon keskustelua ja pelkojakin, miten kaikki lopulta onnistuu.
Asukkaat pääsivät kertomaan näkemyksiään ja toiveitaan Ely:n edustajille elokuun Laurin markkinoilla kaivutöiden ollessa käynnissä. Nyt, kun väkeä on taas paljon liikkeellä, on palautteen ja yhteenvedon aika. Miten kaikki sujui, miltä huomattavasti avartunut jokiuoma vaikuttaa ja miten sen viihtyisyydestä jatkossa huolehditaan?
Keskustelu- ja infotilaisuus järjestetään Kunnantalon toisen kerroksen Valtuustosalissa, jonka ikkunoista avautuu näköyhteys tilaisuuden aiheeseen. Kello 14 alkavassa keskustelussa kysymyksiin on vastaamassa Perniön tulvasuojeluhankkeen projektipäällikkö, vesitalousasiantuntija Pekka Parkkila Varsinais-Suomen Ely-keskuksesta. Tilaisuudessa näytetään dronekuvia kaivutöiden vaiheista ja kerrotaan, miten hanke ensi kesänä jatkuu kirkonkylän pohjoisosassa. Kaivuista 20 prosenttia on vielä tekemättä.
Myyjäisistä paikallista
täytettä pukinkonttiin
Samanaikaisesti jokikeskustelun kanssa käynnistyvät joulumyyjäiset. Paikalle on tulossa runsaat 20 myyntipistettä. Tarjolla on monenlaista, kuten käsitöitä, koruja ja herkkuja. Perniön joulumyyjäisten perinteen mukaisesti pääosassa ovat paikalliset tekijät ja myyjät. Näin joulun alla erityisesti pukinkonttiin soveltuvia tuotteita löytyy kosolti myyntipöydiltä.
Suuri osa myyntipaikoista sijoittuu Kunnantalon sisäpihan kojuihin ja telttoihin. Osa joulumyyjäisten tarjonnasta löytyy talon yläkerran tapahtumatilasta. Sinne on esteetön kulku sisäpihan alaovelta.
Joulunavajaisten kävijöille on tarjolla lämmin kohtaamis- ja pysähdyspaikka ykköskerroksen Café 39:ssä. Sen antimista saa lisää virtaa valmistautuessaan jokikeskusteluun, ostoskierrokselle tai muille jouluisille elämyksille. Viereisen eteislämpiön muhkeasta pienoismallista voi vaikka etäserkulle esitellä, miten hienolta kirkonkylän raitti näytti vuonna 1930.
Joulupukin kammarista
elämyksiä pienimmille
Perheen pienimmille ja muillekin joulumielisille tärkein paikka löytyy Kunnantalon ykköskerroksesta. Siellä mutkitteleva reitti johtaa hämärään odotustilaan. Huoneen perällä on ovi, jonka takaa avautuu joulunajan ylivoimaisesti mystisin paikka: joulupukin kammari!
Hämyisen kammarin nurkasta johtavat kierreportaat alakertaan, jossa toimii joulupukin työpaja. Sieltä kantautuva kilke, kolke ja valojen välke kertoo, että tonttujen ahkerointi on käynnissä kuumimmillaan. Tontuista vanhin on portaiden yläpäässä vahtimassa, että kukaan asiaton ei pääse häiritsemään tärkeää tuotantoa.
Kammarin yhden kulmauksen täyttää kookas kassakaappi. Se alkaa olla tupaten täynnä. Eikä siellä ole jykevien lukkojen takana mitään joutavaa, kuten seteleitä. Kaapin täyttävät lasten joulupukille lähettämät kirjeet. Juuri niiden tiedoilla on tarkoitus ohjelmoida asiat niin, että jok’ikinen pajan tuote päättyy aattoiltana oikeaan pukinkonttiin.
Kammarin muhkeapartainen, punanuttuinen ylipäällikkö valvoo, että kaikki sujuu tarkasti oikein. Ikä toki alkaa painaa ja välillä pitää torkahtaakin. Joulupukki ehtii kuitenkin tavata lapsia, jotka voivat päästä jopa pukin polvelle istumaan. Sitä hetkeä ei kannata tuhlata selfien ottamiseen vaan varmistaa, että omat toiveet ovat tulleet pukin tietoon.
Jouluvalot pukevat
kirkonkylän juhla-asuun
Perniön joulunavajaiset ovat monena vuonna päättyneet komeaan ilotulitukseen. Tämän hetken tilanne maailmalla ei ole sovelias ajankohta sellaiseen juhlimiseen. Juhlatunnelmasta huolehditaan kirkonkylän keskustan jouluvaloilla.
Jouluvalojen pystyttäminen on iso urakka. Työ on vuosi vuodelta siirtynyt enemmän kirkonkyläyhdistyksen vastuulle. Valot uusittiin muutama vuosi sitten perniöläisten yhteisellä ponnistuksella, ja nyt niiden asentaminen on yhdistyksen työryhmän vastuulla.
Jouluvalot syttyvät joulunavajaisiin mennessä. Silloin juhlavalaistuksen aloittaa myös peruskorjauksesta vähitellen valmistuva Kunnantalo, jossa ikkunoiden ja pääportaikon ledvalot syttyvät ja palavat lyhennetyn kaavan mukaan loppiaiseen asti.

SOIVAT KYLÄT! -KONSERTTI
Kunnantalon Taidekahvilana tunnetuksi tulleessa Café 39:ssä keskiviikkona 12.10.22 klo 18. Vapaa pääsy!
Esiintyjät: sopraano Saara Rauvala, sellisti Anna-Maaria Varonen ja sellisti Olli Varonen.

MAALAISTORI Laurin markkinoilla la 6.8.2022
Perinteinen Maalaistori tuotteineen on avoinna Kunnantalon vierustoilla ja sisäpihalla Laurin markkinoiden yhteydessä lauantaina 6.8. klo 9-15. Tarjolla on monenlaista paikallista tarjontaa ja vähän muutakin maalaishenkistä.
Myyntipaikkojen tiedustelut ja varaukset: Susanna Manelius p.044 5267856.
Kunnantalon Cafe 39 -kahvilasta löytyy monenlaista palanpainiketta, erikoisuutena eteläafrikkalaiset herkut kahvilanpitäjän synnyinmaan terveisinä. Se on samalla Taidekahvila, jossa on menossa taidemaalari Sani Niemisen taidenäyttely taidearpajaisineen. Helsinkiläis-perniöläinen taiteilija on paikalla ja tavattavissa klo 10-13.
Kunnantalon eteislämpiössä komeilee Pesänraitin nelimetrinen pienoismalli. Siitä pääsee silmäilemään, miten komealta Perniön keskustaajama näyttikään vuonna 1930. Pienoismallin ympäristö toimii mainiona nykyisten ja entisten perniöläisten kohtauspaikkana.
Eteislämpiössä esitellään juuri tällä hetkellä erityisen ajankohtaista Perniön kirkonkylän kohdetta: jokiuoman levennystä. Vesitalousasiantuntija Pekka Parkkila Varsinais-Suomen Ely-keskuksesta on paikalla kertomassa ja keskustelemassa hankkeesta ja sen vaikutuksista. Samalla kerätään asukkaiden näkemyksiä siitä, miten kaivukohteet pitäisi maisemoida yleisen viihtyisyyden turvaamiseksi.
TERVETULOA!

The Rogues
Salo Irish Festivaali
Perniön Kunnantalo, kahvikonsertti pe 6.3. 2020 klo 13
VAPAA PÄÄSY!

Vaasalainen The Rogues on soittanut yhdessä jo 15 vuotta ympäri Suomea pubeissa, juhlissa ja erilaisissa tapahtumissa. Sen ohjelmisto, joka sisältää lauluja, svengaavia rytmejä sekä melodioita Irlannista ja Britteinsaarilta, sopii fiilikseltään sekä bileisiin että rauhallisiin konsertteihin. Yhtye kertoo, että se keskittyy viihteeseen ja tunnelmaan. Sen inspiraationa ovat olleet mm. Planxty, Clancy Brothers, The Pogues ja tietenkin The Dubliners.
Katso näyte: https://www.youtube.com/watch?v=b0O5zZ985B4

JOULUN AVAJAISET LAUANTAINA 23.11.2019 KLO 12-18
Myyjäiset Kunnantalon yläkerrassa ja sisäpihalla
Joulupukki ja muuta ohjelmaa
Päätteeksi ilotulitus
TERVETULOA!

Myyntipaikkojen tiedustelut: Susanna Manelius p.044 5267856.

HYVINVOINTIPÄIVÄ PERJANTAINA 8.3.2019

Perniön Kunnantalossa perjantaina 8.3.

KAHVIKONSERTTI TAIDEKAHVILASSA
klo 13 Ants in the Pants viihdyttää irkkusävelin

LUENNOT VALTUUSTOSALISSA

klo 14 Minkälainen on hyvä tavoite terveydessä ja hyvinvoinnissa?
Taina Liukkonen, työhyvinvointikonsultti
Hyvinvointi on yksinkertaisia tekoja, mutta teemme herkästi mutkia omien ajatustemme kautta. Tervetuloa harjoittelemaan armollisempaa suhtautumista oman tavoitteen osalta.

klo 14.45 Kunnantalon palveluista eväitä hyvinvointiisi
Timo Korpinen, Osuuskunta Pro Perniö
Yrityksen tyhy-päivä, virkistyspäivä, tiimipäivä tai porukan saunailta. Kuntosali, Tilaussauna, Taidekahvila ja hyvin varustetut kokoontumistilat tarjoavat lukuisia mahdollisuuksia. Hyvinvointitilojen esittely ja päivän erikoistarjouksia.

klo 16.45 Hyvän palautumisen eväät
Taina Liukkonen, työhyvinvointikonsultti
Palautumisen tarpeesta ilmoittavat oireet saattavat usein jäädä jopa huomaamattomiksi. Tervetuloa harjoittelemaan palautumista käynnistäviä toimenpiteitä.

Tilaisuuksiin vapaa pääsy! TERVETULOA!

ants-in-the-pants

Ants in the Pants viihdyttää kuulijoita irkkusävelin Taidekahvilassa klo 13 alkaen.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ISÄNMAALLE ”Miehen kyyneleet”

Teatteristudio esittää Perniön Kunnantalon teatteristudiossa pienoisdraamaan ISÄNMAALLE ”Miehen kyyneleet” sununtainaa 3.12. kahtena näytöksenä, jotka alkavat klo 15 ja klo 18. Esitys on kunnianosoitus 100-vuotiaalle Suomelle itsenäisyyspäivän kynnyksellä. Draaman on käsikirjoittanut Jyrki Nurmi ja ohjannut Lilja Kinnunen-Riipinen. Musiikin ohjaus on Markus Niemen käsialaa.
Esitykseen sisältyy isenäisyyden juhlakahvitus Kunnantalon Taidekahvilassa. Se järjestetään ensimääisen näytöksen jälkeen ja ennen toisen näytöksen alkua. Lippuja myydään ennakkoon Taidekahvilassa hintaan 18 euroa.
TERVETULOA!

isanmaalle-miehen-kyyneleet-82x120-01

 

 

 

 

 


KEKRIMARKKINAT 14.10. klo 15-20
Sadonkorjuun antimet ovat esillä Kunnantalon sisäpihalla järjestettävillä Kekrimarkkinoilla lauantaina klo 15-20. Tapahtuma on laatuaan ensimmäinen Perniössä.
Tarjolla on paljon mielenkiintoista kuten perinteisiä ja hyvinkin moderneja ruokia ja monenlaisia kättentaitojen tuotoksia. Suurimman huomion saanevat tulevaisuuden maut. Markkinoilla pääsee näet hankkimaaan ensimmäiset maistiaiset hyönteisruoasta: tarjolla on ainakin sirkkaruokaa! Eipä paljasteta tässä vaiheessa vielä enempää, tarkemmaat tiedot jaa kokemukset saat Kekrimaarkkinoilta lauantain iltapäivän hämärtyessä illaksi.
TERVETULOA!

 

 


Perniö GO – lasten Taidenäyttely 29-31.5.2017

Ensi-ilta performance
Perniö GO – lasten Taidenäyttely ja -esitykset valtasivat Kunnantalon Taidekahvilan. portaikot ja Teatteristudion näyttämön kolmena päivänä 29-31.5.

Tapahtuman aikana runsaat 560 lasta ja heidän vanhempaansa vieraili interaktiivisessa näyttelyssä ja seurasi näytöksiä.

Esityksen suunnittelivat Kirkonkylän koulun 3a ja 3b luokkien oppilaat opettajiensa

Jaana Kotavuopion ja Anna Karjalaisen johdolla.

Tapahtuman järjestelyistä vastasi Pro Perniön näyttelykoordinaattori Lilja Kinnunen-Riipinen.(kuva)

 

 

 


 

JOULUMYYJÄISET 12.11 KLO 10-15

Joulumyyjäiset valtaavat Kunnantalon lauantaina 12.11. klo 10-15. Tarjolla on monenlaista herkkua ja ihastusta vaikkapa pikkujoulun iloksi tai pukinkonttiin. Tapahtuman järjestää Perniön kirkonkyläyhdistys, PKKY.
Kahvilasta löytyy samalla sekä palanpainiketta että Aila Salmivaaran taidenäyttelyn tarjoamaa silmäniloa.
TERVETULOA!

Kimmo Lehto ja Minna Nieminen etsivät apua yläviistosta.

Kimmo Lehto ja Minna Nieminen etsivät apua yläviistosta.

Hely Sainio-Lehtovirran kellohame heilahtaa Marilynin malliin Jyrki Lehtovirran pyörityksessä.

Hely Sainio-Lehtovirran kellohame heilahtaa Marilynin malliin Jyrki Lehtovirran pyörityksessä.

Johan on KIRPPIS -revyy to 27.10. klo 18 ja 20

Hulvaton ilottelu täyttää Kunnantalon näyttämön torstaina 27.10. Silloin saa ensi-iltansa ja heti perään toisen sekä samalla viimeisen näytöksensä Johan on KIRPPIS -revyy. Sen ovat tuottaneet yhteisvoimin Teatteristudio ja Osuuskunta Pro Perniö. Revyyn käsikirjoituksen on raapustanut Timo Korpinen ja esityksen ohjaa Lilja Kinnunen-Riipinen.
Näyttelijät ovat tuttuja perniöläistähtiä: Elina Salomaa, Kimmo Lehto, Mika Virtanen, Otso Lapila, Anne Tenha. Minna Nieminen hoitelee lavastukset rooliensa lomassa ja puvustuksesta vastaa Saija Lempiäinen.
Revyyssä on tietysti soittoa, laulua ja tanssia. Kitaralla säestää Markus Niemi ja harmonikalla Marjo Korpela. Estradilla pyörähtävät Hely Sainio-Lehtovirta ja Jyrki Lehtovirta.
Nimensä mukaan revyy elää kirpputorihengessä. Ilkikurisen käsittelyn kohteina ovat muun muassa juurikkaanviljely, kierrätys, parisuhdekiemurat, kansallispuisto, Teijo-Talot, ukrainalaiset kukkunpoimijat ja kirkonkylään kaavailtu kävelysilta itse Kunnantaloa tietenkään unohtamatta.
Pelkästä tetteriesityksestä revyyssä ei kuitenkaan ole kyse. Se toimii samalla lähtölaukauksena Kunnantalon uudelle, uljaalle kirpputorille, joka avataan talon yläkerrassa 1.11. Sieltä halukkaat voivat vuokrata käyttöönsä myyntipöydän ja/tai rekin.

Lippuja revyy-esityksiin myydään Kunnantalon kahvilassa arkisin klo 10-15. Lipun hinta on 15 euroa. Lippuja voi varata kahvilasta myös puhelimitse p. 044 9746128.

Elina Salomaa on vanhana naisen hunningolla Markus Niemen kitaroidessa.

Elina Salomaa on vanhana naisen hunningolla Markus Niemen kitaroidessa.

Ukrainalaiset kirppariostoksilla: Elina Salomaa (vas.) ja Anne Tenha.

Ukrainalaiset kirppariostoksilla: Elina Salomaa (vas.) ja Anne Tenha.

PIMEÄN PEITTO RAOTTUU
KUNNANTALOLLA LA 9.9. KLO 16-22.
TERVETULOA!

TAKAKONTTIKIRPPIS
lauantaina 7.5. klo 9-14
Kunnantalon sisäpihalla.
TERVETULOA!
Jatkossa koko kesän joka kuun ekana lauantaina. Myyntipaikat 10 euroa. Tiedustelut Minna p. 050 3040 159.

SUPER-sunnuntai 20.3.2015

Perniön Kunnantalossa on todellinen supersunnuntai Palmusunnuntaina 20.3.2015. Talossa tapahtuu silloin pitkin päivää kolmessa eri kerroksessa.
Vauhtiin päästään klo 12. Silloin avataan Perniön kirkonkyläyhdistyksen organisoimat kirpputorihenkiset myyjäiset Kunnantalon ykkös- ja ennen muuta kakkoskerroksessa.
Samalla kellonlyömällä avataan akvarellitaiteilija Helena Sundbergin töiden näyttely Kunnantalon kahvilassa. Siellä on tarjolla Perniön karjalaisten tekemiä herkkuja enteillen, mitä tuleman pitää.
Klo 15 painopiste siirtyy talon kolmanteen kerrokseen. Teatteristudiossa alkavat silloin Virpojaislystit, joista lisätietoa löytyy tältä sivulta.
Kun tähän lisätään vielä se, että pihan toisella puolella järjestetään mittava nuorten koripalloturnaus, löytyy sunnuntain superiuteen hyvät lähtökohdat. Eihän kyseessä ole muutenkaan mikä tahansa päivä vaan juuri se, jolloin Telluksen pohjoisnapa alkaa kääntyä kohti Aurinkoa. Kevätpäiväntasaus on koittanut ja pohjoinen talvi on voitettu. Kesää kohti!!!

TERVETULOA MUKAAN!

DOMINICA PALMARUM
V I R P O J A I S L Y S T I T
Palmusunnuntaina 20.3. Perniön Kunnantalon Teatteristudiossa klo15

OHJELMA

Juhlan isäntä haastaa Kauko Kuparinen

Yhteislaulu Revanssi: Jo Karjalan kunnailla……

Juhlapuhe VTM Marja Rautanen

Etävirvonta Jyrki Nurmi ja Elina Salomaa

Virpomisen teologinen perintö TT Lilja Kinnunen-Riipinen

Virpomislystiä…………. Otso Lapila ja Elina Salomaa

Kansantanssin JUHLAA Kansantanssiryhmä REVANSSI, Halikko

Vuoden 2016 Perniön Virvottavan julkistaminen ja juhlallinen virpominen
Marja Rautanen, Elina Salomaa, Erja Alander ja Päivi Lindeman
Piiritys REVANSSI

Juhlan isäntä haastaa Kauko Kuparinen

Yhteislaulu Revanssi: Suloisessa Suomessamme…..

Kokonaisohjaus Lilja Kinnunen-Riipinen
Rekvisiitta: Timo Korpinen, Minna Nieminen ja Erja Alander
Virpovitsojen valmistus: Perniön ja Särkisalon karjalaiset
Valot ja ääni: Ääni ja Media Oy

Lystilippu 10 Euroa / sisältää virpovitsan

*
Kahvia tarjolla monenlaisten piirasten kera Perniön Kunnantalon kahvilassa
– Perniön Karjalaisten Naistoimikunta –

Järj: Talviteatteri ry / Teatteristudio Särkisalon Kulttuuripappila / Salon srk Perniön Karjalaiset ry / Maarit Leppänen pj.

Kuvataiteilija
HELENA SUNDBERG
esittäytyy Perniön Kunnantalolla maaliskuussa 2016

Helena Sundbergin akvarellinäyttely on avoinna Perniön Kunnantalon kahvilassa Palmusunnuntaista 20.3 klo 12 alkaen jatkuen huhtikuun 8. päivään asti.
Näyttelyssä on esillä akvarelleja viime vuodelta, mutta myös varta vasten Perniön näyttelyyn valmistuneita töitä. ***
Helena Sundberg (s. 1949) on kotoisin Vähästäkyröstä. Tätä nykyä hän asuu ja työskentelee Petun saarella Särkisalossa.
Sundberg suoritti Humanististen tieteiden kandidaatin tutkinnon Turun Yliopistossa 1981 ja jatkoi opintojaan Turun Piirustuskoulussa 1984-1987.
Maisemamaalauksen akvarellilla hän aloitti 90-luvulla, mutta viime aikoina taiteilija on siirtynyt esittävistä aiheista abstraktiin ilmaisuun.
Sundberg sanoo, että hänen akvarellinsa syntyvät kosketuksessa valoon, varjoon, tuuleen ja auringonpaisteeseen. Saariston luonto on läsnä taiteilijan arjessa, ja sieltä löytyvät myös aiheet maalauksiin. ***
Helena Sundbergilla on ollut lukuisia näyttelyitä Särkisalossa mm. kotitilallaan Petun Lönnvikenissä,. Niin ikään hänen töitään on ollut esillä mm. Galleria Mondossa ja Kaivopuiston Galleriassa Helsingissä, Turun kasvitieteellisessa puutarhassa, Kauniaisten kaupungintalolla, Sinisessa Talossa Salossa sekä useissa yhteisnäyttelyissä
***
Maalauksen ohella taiteilija Sundberg on opettanut akvarellimaalausta kansalaisopistoissa ja kotiateljeessaan Petun saarella, Särkisalossa.
***
Helena Sundbergin taidenäyttely on avoinna arkipäivisin klo 10-15. Lisäksi pääsiäis-lauantaina taiteilija havainnollistaa akvarellimaalausta klo 10-15 ja pääsiäispäiväna hän on esittelemässä näyttelyään klo 12-18 välisenä aikana.

Kahvila avautuu 2.3.2016 klo 10

Kunnantalon kahvila herää talviuniltaan keskiviikkona 2.3. klo 10. Siitä eteenpäin sen on avoinna ke-pe klo 10-15. TERVETULOA!

Joulumuorit neulovat ja kutovat lähimmäisille

Etelä-Amerikassa, Pohjois-Thaimaassa seka Salon ja Kiskon pakolaiskeskuksissa

Jouluseimen avautuessa yleisölle perjantaina Perniön Kunnantalolla ja kynttilöiden syttyessä Adventin kunniaksi Kunnantalon ikkunoihin saapuvat myös joulumuorit juhlistamaan joulun odotusta. Joulumuorit ovat yleisön tavattavissa sunnuntaina 29.11 klo 11-15 .
Samaan aikaan myös Sampsa Sarparannan taidenäyttely on avoinna.

Muorit valmistavat ja tuovat näytille lähimmäisille neulottuja ja kudottuja lahjoja, joista jokainen talolla poikkeava voi saada ideoita.

Joulumuorit edustavat Perniön, Särkisalon ja Salon alueen lukuisia eri alojen naisia, jotka jakavat omastaan lämmintä tarvitseville. Sukkia, kintaita, sormikkaita ja vauvamekkoja valmistuu lähetettäväksi Etelä-Amerikan vuoristoon, Pohjois-Thaimaan viileälle ylängölle seka Halikon ja Kiskon pakolaiskeskusten tarpeisiin Salon seurakunnan ja Suomen Punaisen ristin kautta.

Kunnantalon Teatteristudion ideoimassa Joulumuori -tempauksessa ovat mukana Irma Vienonen Salosta, Lämmintä lähimmäiselle -ryhmä Särkisalosta Sirpa Rouhikosken johdolla, Erja Alander Särkisalokodista ja pukusuunnittelija Saija Lempiäinen Perniöstä.

Kuvassa Joulumuorit Saija Lempiäinen, Sirpa Rouhikoski ja Erja Alander.

 

 

Maalaishiiri ja kaupunkilaishiiri

Ke 18.11. klo 18.00. Perniön Kunnantalon Teatteristudiossa, 3. krs. Sopii koko perheelle! Ohjaus Kaisa-Leena Kaarlonen

Nukketeatteri Hiiret

 

 

”Ei missään tapahdu niin merkillisiä asioita kui – maailmassa”
-A.Kivi

OLIN ALASTON…

Aleksis Kivi -matinea
Pernion Kunnantalon Teatteristudiossa, 3 krs. Su 11.10. klo 18

Otso Lapila -Aleksis
Mikko Helenius -Bandoneon ja piano (Hki), musiikkidramaturgia
Elina Salomaa – Albina, Aleksis Kiven rakastettu
Anne Tenha – Mamselli Charlotta
Saija Lempiainen & Kyllikki Lindman-Hekkala -Puvut
Lilja Kinnunen-Riipinen – kasikirjoitus ja ohjaus

Liput 10 Euroa tuntia ennen Kunnantalon kahvilasta

 

Laurin markkinat 1.8.2015

Markkinameininkiä Kunnantalolla

 ELOKUVAMARATON

Lapsille pe-la-su klo 14 yläkerran näyttämöllä vauhdikas seikkailukomedia Big Hero 6 (K 7). Liput 5 euroa.  Tarjolla limua ja poppareita.

Vauhdikas seikkailukomedia “Big Hero 6” ,kertoo pullean ilmatäytteisen robotin Baymaxin (äänenä Mikko Kouki) ja poikanero Hiro Hamadan (äänenä Henri Piispanen) välille muodostuvasta ystävyydestä. Katastrofi iskee San Fransokion kaupunkiin ja sinkoaa Hiron vaarojen keskelle. Hiro tarvitsee avukseen Baymaxin ja läheiset ystävänsä: vauhtimimmi Go Go Tomagon (äänenä Anna-Maija Tuokko), siisteysintoilija Wasabin (äänenä Peter Kanerva), kemistinero Honey Lemonin (äänenä Myy Lohi) ja fanipoika Fredin (äänenä Joonas Saartamo). Hiro päättää ratkaista katastrofiin liittyvän arvoituksen ja muuntautuu yhdessä ystäviensä kanssa teknosupersankariryhmäksi nimeltä “Big Hero 6”.

Leffan takana on Walt Disney Animation Studiosilta sama tekijäjoukko kuin animaatioilla “Frozen – huurteinen seikkailu” ja “Räyhä-Ralf”. Samannimiseen Marvel-sarjakuvaan perustuva animaatio sisältää huikeita toimintakohtauksia, lämminhenkisyyttä ja hersyvää huumoria. Elokuvan ovat ohjanneet Don Hall (“Nalle Puhin elokuva”) ja Chris Williams (“Bolt”) ja sen on tuottanut Roy Conli (“Kaksin karkuteillä”).

 TURVALLISUUTTA

Puolustusvoimien kalustoesittely sisäpihalla lauantaina päätähtenä PASI –joukkojenkuljetusvaunu. Laserammuntaa markkinayleisölle sisäpihalla/kellarissa. Vakaimmat kädet palkitaan.

 VALJAKKOKOIRIA

Koirahoitola- ja koirakoulutuspalveluihin erikoistunut KAER Oy järjestää Tanja Karpelan johdolla valjakkokoirien kärryajelua lapsille lauantaina klo 11- 13.30.

HERKUTTELUA

Kahvilassa herkutellaan. Lauantain erityisteemana lohiherkut mutta paljon muutakin makeaa ja suolaista palanpainiketta on tarjolla.

Markkinatarjous: Lohikeittolounas kahvilassa ja valtuustosalissa lauantaina 5 euroa.

 

Palmusunnuntain

R U N O M A T I N E A

Pääsiäisaiheisten tekstien äärellä

 29.3.2015 klo 15.00 Pernion Kunnantalossa  3 krs.

 Esiintyjät

Jyrki Nurmi, Elina Salomaa, Kimmo Lehto, Otso Lapila, Juha Hekkala, Johannes Alaranta, Elina Koskinen, Minna Nieminen, Maria Rainio-Alaranta, Vesa-Matti Tastula, Kauko Kuparinen, Anne Tenha, Saija Lempiäinen, ja Paavo Heinonen

 Ohjaus: Lilja Kinnunen-Riipinen

Vapaa pääsy

Ohjelma 10 Euroa

T E R V E T U L O A !

4.12.2014

YLEISÖN PYYNNÖSTÄ:

JOHAN ON PER…NIÖ -lisänäytös

4.12.klo 21 Kunnantalon yläkerrassa.

Liput 20 euroa. Varaukset kahvilasta tai

sähköpostitse: timo.korpinen@gmail.com

Liput ovelta. Sata ensimmäistä mahtuu mukaan.

TERVETULOA!

 

Radioamatööri-iltapäivä 30.11.2014

radioamateur

 

 

 

 

 

 

 

 

28.11.2014 Joulun avajaiset

20.11. Pikkujoulurevyyn ensi-ilta

Muut näytökset 27.11. ja 4.12.

nettijuliste

 

 

 

 

 

 

 

 

13.9.2014 Pimeän peitto

2.8.2014 Laurin markkinat

27.5.2014 Perniön kirkonkyläyhdistyksen siivoustalkoot klo 17