Markku Vainion taidenäyttely 11.1. alkaen Kunnantalon Taidekahvilassa

TAITEILIJA MARKKU VAINIO

Perniöläissyntyinen MARKKU VAINIO on piirtänyt nuoruudestaan asti. Hänen mielenkiintonsa kohteita ovat olleet linnut.

***

Nuorena, kun käsi piti kynää pehmeämmin kuin nykyään, linnuissa näkyi sulavampia linjoja. Työt olivat värikylläisiä vahaliitu- ja akryyliväritöitä.

***

Viime vuosina, kun liikeratojen pienennttyä ja käden virheasennon vuoksi tavallisen kynän pitäminen kävi vaikeaksi, piirtäminen jäi. Mutta lintujen tarkkailu jatkui.

***

Vuonna 2016 apuvälineeksi löytyi muotoiltu kuulakärkikynä, joka sopi hyvin taiteilijan käteen. Vuoden aikana löytynyt tyyli on uusi ja mielenkiintoinen.

***

Miltei jokaisessa työssä esiintyy lintu. Markku Vainion tyyliin kuuluu, että hän työstää monta työtä samanaikaisesti. Yhden työn valmiiksisaminen kestää noin viikon.

***

Markku Vainio työskentelee Perniön toimintakeskuksessa pääasiallisesti kuvataiteilijana ja uusia töitä syntyy koko ajan lisää. Palo taiteen tekemiseen on pysynyt vahvana.

***

Markku Vainion yksityisnäyttely “LENTOON” vuonna 2017 oli menestyksekäs ja moni työ saikin sen myötä uuden kodin. NÄYTTELYT 9.1-5.2 2017 Yksityisnäyttely “LENTOON” , Ihme ja Kumma kahvila, Salo 6.2- 28.2 2017 SYTY:n toimitila, Salo Salon Kehitysvammaisten Tuki ry:n tilat, Salo (näyttelyjä vuodesta 2014 lähtien) VAKU aluenäyttely 2017, Raision kauppakeskus, Mylly Pysyvä näyttely, Perniön toimintakeskus,

Perniö Minna Nieminen, Perniön toimintakeskuksen ohjaja

Liisa Sirkiä, Salon Kehitysvammisten Tuki ry, sihteeri

Lilja Kinnunen-Riipinen, Näyttelykoordinaattori, Pro Perniö