Liisa Aallon taidenäyttely 8.4.-4.5.2018

”Maalauksia vuosien varrelta”

Liisa Aallon taidenäyttely

Perniön Kunnantalon Taidekahvilassa 8.4.-4.5.2018

 

Liisa Aalto, o.s. Koli

s.1959
– Ensimmäinen kosketus, joka teki vaikutuksen maalaamiseen ja  herätti unelman: jospa minäkin joskus, kun näin silloisen tyttökerho-ohjaajan Tellervon maalaaman taulun niittyleinikit. Olin noin 14-15 vuotias.

– Lapsuudessa ihailin usein äitini taidokkaita lyijykynäpiirroksia.

– Minulla on kaksi siskoa, joista vanhempi osasi piirtää mielestäni aivan upeasti ja nuorempi siskoistani hallitsi kirjoittamisen taidon. Silloin päätin vaan, että rupean maalaamaan tauluja.

– Kouluaikana piirustus- ja kuvaamataidon numeroni todistuksessa oli 10, mikä myös kannusti maalaamisen aloittamista

– Vähän yli kaksikymppisenä menin ensimmäisen kerran Halikon kansalaisopiston maalauskurssille. Silloinen opettaja oli Pirkko Iso-Markku. Myöhemmin Halikossa opettajani oli Johannen Hänninen.

– Jatkossa siirryin Salon kansalaisopiston kursseille ja opettajina olivat Merja Nissi, Maija Tanhua ja Satu-Maaria Mäkipuro.

– 1986 olin viikon kestävällä kesäkurssilla Hankoniemellä opettajana Raita Törngvist.

– Maalaan pääsääntöisesti öljyväreillä. Neljä vuotta sitten innostuin kokeilemaan akryylivärejä.

– 1990 luvun lopulla kokeilin maalaamiseen palettiveistä ja siitä lähtien veitsi on mun juttu maalaamisessa. Nykyisin käytän pensseleitä aniharvoin.

– Kansalaisopiston kurssit ovat olleet tärkeässä roolissa harrastuksessani. Välillä on ollut vuosien taukoja ja jälleen uuden innostuksen tullessa on ollut helppo jatkaa maalaamista uusin ajatuksin.

– Alkuaikoina maalaaminen oli tarkkaa tekemistä mallin mukaan. Kun työ tuli valmiiksi totesin, että onnistuin. Nykyisin nautin maalaamisessa vapautta seurata, mitä sieltä ilmaantuu. Valmis työ antaa sisäistä tyydytystä ja nautintoa.

– Värien käytössä on ollut suureksi avuksi, kun 80-luvulla kudoin tekstiilitaiteilija Sirkka Könöselle hänen suunnittelemiaan villapaitoja. Niissä erityisesti värien yhteensovittaminen ja  voimakkuus opettivat omaa värien käyttämistä.

– Viimeisimmissä töissäni olen käyttänyt uudenlaisia kokeiluja ja monesti yllättynyt tuloksista. Iso kiitos maalaamisen vapaudesta ja inspiraatiosta kuuluu opettaja Satu-Maarialle sekä maalausryhmälle. Siellä ilmapiiri on avoin, iloinen ja luova.

– Töitäni on ollut esillä kansalaisopiston kevätnäyttelyissä, Salon kirjastossa yhdessä neljän kurssilaisen kanssa sekä seniorikerhon tilaisuudessa.

– Maalaan nykyisin mieluummin öljyväreillä, koska ne soveltuvat paremmin veistä käytettäessä, jolloin värit luistavat eivätkä kuivu niin nopeasti kuin akryylit.

 

Näyttelyn avajaiset ovat su 8.4. klo 15.