Maalaistori 2017

Laurin markkinoiden Maalaistori järjestetään lauantaina 5. elokuuta 2017 Perniön Kunnantalon sisäpihalla klo 8-15. Sen teemana on tutusti lähituotanto. Maalaistorilta löydät lähiseudun tuottajien laadukkaita tuotteita ja paikallisten käsityöläisten taidonnäytteitä.
Eteläinen Salo ja sen keskus Perniö ovat todellinen lähituotannon aarreaitta. Siellä kasvatetaan muun muassa pihvikarjaa ja kalkkunoita astetta tavallisempien tuotantoeläimien ohella.
Seudun kuuluisa saunapalvaamo ja erikoismakkaroita valmistava tehdas varmistavat osaltaan, että herkullista suuhunpantavaa seudulla riittää jokaiseen makuun. Ja merenrannalla kun ollaan, kalaa pitäisi torilta löytyä muualtakin kuin Taidekahvilan lohikeitosta.
Puutarhatuotanto on alueen vahva tavaramerkki. Mansikat, perunat, herneet, tomaatit ja kurkut ovat viime vuosina saanet seurakseen myös Suomessa vähemmän viljeltäviä kasveja, kuten parsan ja maissin. Herkullisen ruokapöydän loihtiminen Perniössä on siten keskimääräistä helpompaa.
Maalaistorin tunnelmaa elävöittävät paikallisten viihdetaiteilijoiden tarjoilemat kulttuurielämykset. Osuuskunta Pro Perniön järjestämässä tapahtumassa on siten tarjolla läpileikkaus siitä parhaasta eteläsalolaisesta osaamisesta, josta perinteisen Kuninkaantien halkomalla seudulla ollaan aiheesta ylpeitä.

Maalaistorin ohjelma Perniön Kunnantalolla lauantaina 5.8.

Klo 8-15 Maalaistori paikallisille tuottajille ja kättentaitajille Kunnantalon sisäpihalla

Klo 8-15 Perniöläisen Sauli Leskisen taidenäyttely Taidekahvilassa. Taidekahvilassa tarjolla runsaasti tuoreita herkkuja, kuten vastaleivottuja piirakoita ja voipullia. Ruoka-annoksena on herkullinen lohikeitto, a 7 euroa. Samat tuotteet ovat saatavilla myös sisäpihan kahvilasta, jota hoitavat Perniön karjalaiset.

Klo 12- Sanna ja Tuomas Uusitalon kantrihenkistä musisointia sisäpihan nurmiestradilla

Klo 13- Kepparikisa lapsille ja lapsenmielisille sisäpihan nurmikolla

Klo 14- Sanna ja Tuomas Uusitalon kantrihenkistä musisointia sisäpihan nurmiestradilla

Klo 14.30 Kuninkaantie näkyy vielä -luento Valtuustosalissa (2. krs), kotiseutuneuvos Antero Peijonen, Perniön Kotiseutuyhdistys

Maalaistorin lähituotteiden myyntipaikkojen yhteyshenkilö on Irmeli Nurminen, 050 46 96 966 /irmeli.nurminen@gmail.com
Käsityöläisten myyntipaikkojen ja torin järjestelyjen yhteyshenkilönä toimii Susanna Manelius 044 526 78 56.
Tapahtumasta voi tiedustella myös osoitteesta: propernio@gmail.com

TERVETULOA myyjäksi ja yleisöksi Perniön kesän tunnelmalliseen tapahtumaan!

Hanke rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014–2020. Rahoitus on myönnetty Leader-ryhmä Ykkösakselin kautta.

footer-leader-ykkosakseli-logo2
maaseutuverkosto_oranssi
logoleader
lippu_ja_tunnuslause